Prestigieuze villa kunstenaarsdorp Bergen (NH)

Een van de mooiste en meest prestigieuze huizen aan de Eeuwigelaan in het kunstenaarsdorp Bergen. Direct gelegen aan het Noord-Hollands Duinreservaat en nabij de Noordzee. Het object is aan alle zijden omringd door bomen en heesters die optimale privacy bieden. De villa ligt op loopafstand van Bergen met zijn vele restaurantjes, terrasjes, boetiekjes en winkels die 7 dagen per week zijn geopend. De badplaats Bergen aan Zee met zijn rustige strand is 4,5 km verwijderd en zowel met auto als fiets in korte tijd bereikbaar. De afstand tot Amsterdam is slechts 40 km.

EEN VILLA MET EEN RIJKE HISTORIE
Prestigieuze villa kunstenaarsdorp Bergen (NH). De monumentale villa heeft een interessante bouwgeschiedenis. Het was de eerste villa aan de Eeuwigelaan en heeft als bouwjaar 1912. Bouwheer was een rechter die zich bij het ontwerp liet inspireren door de klassieke Italiaanse villa met zijn symmetrische raamverdeling en een centraal gelegen entree met zuilenportiek. De tijdloze architectuur doet ook nu nog modern aan vooral omdat er nooit aan het huis is verbouwd of aangebouwd. Ook aan de indeling van de villa is nooit iets gewijzigd. Bij het ontwerp werd een kleiner gedeelte (25% vloeroppervlak) als aparte woning gerealiseerd, architectonisch en bouwkundig volledig gescheiden van het huis.

HET IS DUS GEEN VILLA VERBOUWD TOT TWEE ONDER EEN KAP.
Deze woning was bestemd voor de beide zusters van de magistraat waar hij bijzonder op was gesteld. Dit gedeelte kreeg een aparte ingang aan de oostzijde van het huis en oprijlaan. De architect is erin geslaagd aan de wensen van de bouwheer te voldoen waardoor de villa tot de dag van vandaag de uitstraling heeft van een landhuis uit Zuid-Europa!

RESTAURATIE EN RENOVATIE
In 2002 kreeg het huis een nieuwe eigenaar die de villa zorgvuldig liet restaureren en renoveren met respect voor de originele details. Zo bleef de schitterende 16de eeuwse schouw gehandhaafd en ook de oorspronkelijke eikenhouten parketvloeren met visgraatmotief bleven grotendeels onaangetast, evenals de houten lambrisering op begane grond en eerste verdieping. Dat het schilderwerk zowel binnen en buiten aan de hoogste eisen moest voldoen was voor de eigenaar een vanzelfsprekende zaak. In 2015 werden de leien op het dak compleet vernieuwd om het huis in de toekomst tegen het hemelwater te beschermen.DE VILLA VAN BINNEN
De zeer grote sfeervolle hal met grote openhaard en monumentaal trappenhuis kan dienen als ontvangstruimte voor gasten of cliënten. Deze representatieve ruimte herhaald zich op de eerste en tweede verdieping. Openslaande deuren geven toegang tot de eetkamer en royale living met openhaard. Aansluitend bevindt zich de tuinkamer die ook uitermate geschikt is als televisiekamer. De moderne leefkeuken in vanzelfsprekend voorzien van alle moderne apparatuur en eveneens vanuit de hal toegankelijk. Dubbele openslaande deuren geven toegang naar het terras.

Prestigieuze villa kunstenaarsdorp Bergen (NH). Het gevoel van comfort wordt versterkt door de enorme ruimte in het huis (ca. 450 m² totale woonoppervlakte). Bijna alle vertrekken zijn zeer royaal bemeten, opvallend is de hoogte van alle vertrekken.

Op de eerste verdieping bevindt zich een zeer ruime master bedroom eveneens met openhaard en openslaande deuren naar het ruime balkon (ca. 22m²) van waaruit een schitterend uitzicht op tuin en bos. De luxe badkamer en-suite is voorzien van bad met aparte douche en designradiator. Op deze verdieping bevindt zich een tweede grote kamer die door de huidige eigenaar gebruikt wordt als kantoor. Een kleinere kamer en een extra toilet maken deze verdieping compleet.

Ook de tweede verdieping biedt comfort voor bijvoorbeeld loges met maar liefst drie kamers en een aparte badkamer met douche.

Het souterrain is vanuit het huis bereikbaar maar heeft ook een aparte ingang aan de achterzijde van de villa. In het souterrain is een extra appartement gerealiseerd van ca.70 m² met douche en keuken.

OPRIJLAAN EN TUINEN
De villa heeft een eigen oprijlaan met een monumentale automatische toegangspoort. Halverwege de oprijlaan bevindt zich een grote garage voor 2 auto’s zodanig gesitueerd dat deze vanaf de villa nauwelijks zichtbaar is. Overigens zijn er op eigen terrein parkeerplakken gereserveerd voor meerdere auto’s.Rond het huis is een onder architectuur aangelegde stijltuin (3600 m²) met fraaie buxushagen en beplanting. Deze siertuin gaat over in een meer natuurlijke bostuin die harmonisch aansluit op de achter de villa gelegen bossen van het Noord-Hollands Duinreservaat. Naar Italiaans voorbeeld is een langwerpige vijver geprojecteerd waarin bloeiende waterlelies zorgen voor een romantisch effect. Vooral ‘s avonds als de tuinverlichting wordt ontstoken maakt het geheel een sprookjesachtige indruk. Het terras achter de tuinkamer is royaal bemeten en nodigt uit voor een gezellige lunch of diner met uitzicht op de stijltuin.

STIJLVOL WONEN EN TOCH FUNCTIONEEL
De villa is ontworpen als woonhuis en dat is het gebleven tot de dag van vandaag. Door de royale maatvoering is het huis geschikt voor een gezin met kinderen en eventueel inwonende au-pair. Het is ook geschikt voor een kunstverzamelaar of kunsthandelaar, galerij of praktijk en/of kantoor aan huis.

Het geheel bevindt zich in perfecte staat!

Klik hier voor meer informatie