Woning makelen als vak

Woning makelen als vak.

Bij het bepalen van de beroepskeuze woning makelen als vak, werd ik er weer eens mee geconfronteerd. “Hoe ben jij ooit in je vak gerold?” werd mij gevraagd en die confrontatie met mijzelf brengt dan altijd weer dat stille verlangen van…. Stel ik zou opnieuw mogen kiezen, dan zou ik iets tastbaars achter willen laten en een footprint willen toevoegen aan het erfgoed van deze wereld.

Het woning makelen als vak past me als gegoten en ben bij de meest fantastische transacties betrokken geweest. Alleen je creëert niets tastbaars. Als ik opnieuw zou mogen kiezen, dan zou ik graag architect willen worden én dan met de kennis van nu. Dan kan je voor elke gezinssamenstelling en werkzaamheden van de nieuwe eigenaars het ideale huis ontwerpen. Neem nou Villa De Hoeve, een Engels landhuis gelegen tegen het Aerdenhouts kopje. In 1905 gebouwd onder architectuur van Eduard Cuypers (neef van de bekende bouwmeester) en in de periode 2002-2007 ingrijpend gerenoveerd en volledig met oog voor elk detail, in traditionele staat hersteld. Cuypers liet zich bij zijn ontwerp zichtbaar inspireren door Engelse architecten.

Alles in dit huis draait om rust, ruimte en licht met het prachtige trappenhuis als middelpunt van aandacht met rondom de huiselijke activiteiten. Stel ik zou opnieuw mogen ……. Dan zou ik zoiets doordachts en prachtigs na willen laten in zo’n zelfde privé bos, waar ransuilen en haviken nestelen en veel gezinnen de tijd van hun leven zouden hebben. Ja dat zou ik!

Wil je meer weten over dit prachtige vak? Bel mij dan gerust voor een kopje koffie. Misschien vind je het leuk om een keer “mee” te lopen of heb je andere wensen… laat het mij weten. Ik sta altijd open voor een gesprek en biedt graag mogelijkheden.

Voor onze Pinterest fans -> nog meer prachtige trappenhuizen!

Nog meer prachtig aanbod:

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren