Wonen in Kennemerland? Zoek je je droomhuis in Kennemerland?

Je droomhuis in Kennemerland?

Kennemerland is een streek in de provincie Noord Holland, die begrensd wordt door West Friesland in het noorden, Waterland en Amstelland in het oosten, de Bollenstreek in het zuiden en de Noordzee in het westen. Kennemerland is nog onder te verdelen in Noord-, resp. Midden- en Zuid-Kennemerland. De stad Haarlem vormt naast dat het provinciehoofdstad is, ook de stadsregio voor Kennemerland-Zuid.

Zuid-Kennemerland bestaat uit de gemeenten Bloemendaal (Aerdenhout, Bennebroek, Bloemendaal, Overveen en Vogelenzang), Haarlem, Heemstede, en Zandvoort. Kennemerland, vooral Zuid- en Midden-Kennemerland zijn erg groene regio’s met veel bos, duinen, strand en zee. Grote natuurgebieden als Nationaal Park Zuid-Kennemerland en de Amsterdamse Waterleidingduinen vormen bijzondere gebieden voor flora, fauna en ontspanning. De regio beschikt over badplaatsen als Zandvoort en Bloemendaal aan zee, die vooral in de zomer  grote aantrekkingskracht hebben voor dagjesmensen.

In het bijzonder de regio Zuid-Kennemerland biedt een rustige, heerlijke woonomgeving, die zich vooral kenmerkt door zijn strategische ligging ten opzichte van bijna alles. Alle geneugten in de vrijetijdssfeer zijn bij de hand (cultuur, uitgaan, keur aan restaurants, top winkelgebied, recreatie, sport, vakantie (Luchthaven Schiphol), treinverbindingen en snelwegen. Het is dan ook begrijpelijk dat steeds meer Amsterdammers die de grote stadsvoorzieningen omarmen, hun blik richten op de regio Zuid-Kennemerland. Schitterend wonen in de provincie, met echt alles binnen bereik, maar niet de drukte van een stad als Amsterdam en vaak iets beter betaalbaar.

Klik hier voor meer informatie op onze website