Te koop woonboerderij in pittoreske Twisk

Te koop woonboerderij in pittoreske Twisk.

Te koop woonboerderij in pittoreske Twisk aan de zuidzijde van de Dorpsweg, deel uitmakend van de oorspronkelijke lintbebouwing van het pittoreske dorp Twisk (gemeente Medemblik) bevindt zich op slechts 30 autominuten van Amsterdam de in de periode 2008-2010 volledig gerenoveerde boerderij van het Kop-Romp-type (Rijksmonument bouwjaar 1878) op een kavel van ruim 5 hectare met NSW-1928 status. Op het grondstuk bevinden zich voorts nog een kapschuur, een koetshuis, een stal met 3 Cortonboxen en een pool house met kleedruimte, douches, opstelling pompen en filters t.b.v. van het verwarmde zwembad (18x6m) met roldek.

Middels een eigen brug met een elektrisch te bedienen toegangspoort komt men op het voorterrein van de ruim bemeten kavel met voldoende parkeervoorzieningen. De boerderij is gebouwd op een Noord-Zuid gericht grondplan en bestaat uit twee rechthoeken. Op de noordelijke rechthoek staat het voorhuis, op de zuidelijke rechthoek de tot woonhuis verbouwde stolpschuur, die hoger en breder is dan het voorhuis. Beide aaneengebouwde bouwlichamen hebben één bouwlaag met een kapverdieping. Het voorhuis heeft een flauw hellend zadeldak met zwart geglazuurde platte Friese pan. De stolpschuur heeft een steil zadeldak met schild aan de achterzijde en is rietgedekt met een pannenrand met zwart geglazuurde Hollandse pannen. Het zadeldak van het voorhuis heeft prachtig gesneden windveren met een makelaar en zes verticale houten sierelementen. De stolp heeft inwendig een uit vier palen bestaande vierkantconstructie met dekbalkgebinten met een overstek aan de noordzijde.

Te koop woonboerderij in pittoreske Twisk heeft de navolgende indeling en kenmerken:

Voorhuis: Parterre: Overdekte entree, gang 16m² met gerestaureerd handgeschilderd behang, gemarmerde lambrisering, gehouten paneeldeuren en -architraven en kasten rondom, voorkamer 24m², tussenkamer 4m² met betaalloket, achterkamer 15m², badkamer 3m² met douche en wastafel, toegang naar wijnkelder 27m², berging, provisiekelder 7m², achtergang 8m². Voorkamer 26m² met houtkachel, atelier 11m² met berging 2m², voormalige keuken 20m² met hardstenen aanrechtblad, houtkachel en 4 ingebouwde kasten. Vanuit de gang trap naar het achterhuis/stolp.

1e Etage: Zolderetage ca. 140m² met berging en balkon, toegang naar nog in te delen zolder achterhuis ca. 240m².

Achterhuis: Parterre: Bibliotheek 42m² met plafondhoge (4,10m¹) kasten, houtkachel en dubbele deuren naar de moes/bloementuin, woon/eetkeuken 70m² met groot eiland volledig uitgevoerd in massief notenhout met terrazzo blad, manshoge Gaggenau koelkast en vriezer, AGA hybrid cooker (breedte 210 cm), schouw, 6 (warmhoud) ovens, eetgedeelte (plafondhoogte 5,65m¹) met aansluitend overkapt terras 18m². Woonkamer 65m² met massief eiken visgraat parketvloer, manshoge openhaard met Tichelaar tegeltjes, kleedruimte 18m² met marmeren vloer en over de volle lengte een 3 meter hoge kastenwand uitgevoerd in massief notenhout. Hoofdslaapkamer 22m² met eiken parketvloer, dubbele deuren naar de tuin, badkamer 9m² met terrazzovloer, duobad, wastafelmeubel met dubbele wastafel, inloopdouche, wc, handdoekradiator en vloerverwarming, slaapkamer 17m² eveneens met eiken parketvloer, badkamer 6m² met terrazzovloer, inloopdouche, handdoekradiator, wastafel, wc en vloerverwarming, zij-entree/dars 17m² met dubbele darsdeuren en uitstortbak.

Koetshuis: Uit steen opgetrokken ruimte 90m² met 2x dubbele deuren, cv-ruimte 11m², middels losse trap bereikbare deels bevloerde zolderruimte 52m². Aan de achterzijde voorzien van een buiten open haard met houtberging.

Kapschuur: Uit hout (red ceder) met een stenen voeting opgetrokken kapschuur van 93m² voor de stalling van 5 voertuigen.

Stal: Uit steen in enkel steensverband opgetrokken stal 118m² met 3 Cortonboxen, 4 staldeuren, 2x dubbele deuren, middels een losse trap bereikbare hooizolder 80m².

Poolhouse: Uit hout (red ceder) opgetrokken poolhouse met kleedruimte, douches en aparte wc, technische ruimte t.b.v. pompen, filters, boiler en verwarming.

Zwembad: Afmeting 18m¹ x 6 m¹ diepte 2,5m¹ (1/3 deel) en diepte 1,5 m¹ (2/3 deel) met elektrisch roldek.

 

 

 

 

 

Te koop woonboerderij in pittoreske Twisk algemene kenmerken:

  • Kavelgrootte: 50.010 m².
  • Inhoud opstallen: ca. 5.000 m³, waarvan woonfunctie 2.076 m³.
  • Woonoppervlakte: 623 m².
    Gebruiksoppervlakte overige inpandige ruimten: 354 m².
  • Gebruiksoppervlakte gebouw gebonden buitenruimte: 19 m².
  • Gebruiksoppervlakte externe bergruimte: 216 m².
  • In de periode van 2008-2010 is het gehele huis van fundament tot dak door een gespecialiseerde aannemer (Aannemersbedrijf West-Friesland awfbouw.nl) aangepakt.
  • Het voorhuis is op compromisloze wijze geheel gerestaureerd en het achterhuis is (met uitzondering van de vierkantspalen en het dakvlak aan de oostzijde) geheel nieuw opgebouwd. Ook alle bijgebouwen zijn in deze periode nieuw gebouwd.
  • Tekeningen en foto’s van voor en tijdens de gehele verbouwing zijn beschikbaar.
  • De gehele infrastructuur (elektriciteit, water, gas, verwarming, rookkanalen etc.) is (uiteraard ook) opnieuw aangelegd.
  • Alle benodigde vergunningen (inclusief aanleg zwembad) zijn verkregen.
  • Het gehele erf is opnieuw ingericht/aangelegd (inclusief alle beschoeiing en bestrating).
  • Alle bomen zijn in de periode 2007-2011 geplant (in 2007 de boomgaard: 130 hoogstam fruitbomen, oude Noord-Hollandse appel- en perenrassen).
  • Per 2007 NSW-status.
  • Het huis wordt voor wat betreft het achterhuis verwarmd met warmtepomp (2010: NIBE) in combinatie met zonnepanelen (2012: 45 stuks, opbrengst jaarlijks ongeveer 11.500 kwh en twee zonneboilers van Nefit).
  • Verwarming van het voorhuis door middel van ledenradiatoren/gasgestookte HR-ketel Nefit EcomLine (2010).
  • Totaal energieverbruik door deze geavanceerde installatie ca. € 700,– p/mnd. (inclusief verwarming zwembad)
  • Wateronthardingsinstallatie van BWT model Rondomat (2010).
  • Lichtplan door Studio Rublek (rublek.com)
  • Interieurbouw door Piet-Jan van den Kommer (vandenkommer.nl)
  • Schakelmateriaal achterhuis Meljac (meljac.com)
  • AGA hybrid cooker (breedte 210cm).
  • Vloer keuken, bibliotheek, hal en kleedruimte/gang achterhuis: marmer type azul valverde.
  • Vloer woonkamer en slaapkamers: massief eiken visgraatparket/strokenparket.
  • Vola Kranen/douches.