Heerenweg 1 Heiloo

Heerenweg 1 Heiloo – Op een unieke en fantastische locatie aan de bosrand gelegen uiterst karaktervol riet gedekt Landhuis ‘De Merel’ met prachtige tuin rondom op een riante bemeten kavel van maar liefst 9.160 m². Het pand is gebouwd in 1926 volgens de stijl van de ‘Amsterdamse School’ en heeft door haar indeling, routing en maatvoering bijzonder veel mogelijkheden. Zowel qua inhoud 1.105m³, als ook qua woonoppervlakte 354m² en kavelgrootte, is dit landhuis uniek voor de weide omgeving.

Door haar centrale ligging direct bij het centrum, zijn veel voorzieningen zoals winkels, scholen en NS-station, op korte afstand gelegen. Het Heilooërbos ligt op loopafstand, terwijl de gezellige binnenstad van Alkmaar, uitvalswegen o.a. de (A9), maar ook het strand, de zee en de duinen binnen 10 autominuten bereikbaar zijn.

Algemene kenmerken van Heerenweg 1 Heiloo:

Parterre: Overdekt entree, vestibule, hal met gasten wc, indrukwekkend trappenhuis met glas-in-lood raampartijen, toegang tot de kelder met cv-opstelling. mogelijkheid extra badkamer en toegang tot 2 kamers aan weerszijde van de entree, goed te gebruiken als kantoor en atelier, voorts toegang naar de riante eetkamer met vaste kasten, die doorloopt naar de eveneens ruim bemeten woonkamer met open haard, twee dubbele deuren naar veranda Z.O. en prachtig zicht op de tuin. Aan de achterzijde van het huis bevinden zich de gezellige woonkeuken met een apart zit- en kookgedeelte, dat voorzien is van alle mogelijke apparatuur en doorgang geeft naar de praktische bijkeuken met 2e entree en aansluiting voor wasmachine en droger. Vanuit de hal via een fraaie trapopgang naar …..

Eerste etage: Ruime overloop -met kastruimte voor het linnengoed-, waaraan 5 grote slaapkamers, een werk/studeerkamer en de badkamer gelegen zijn. De ouderslaapkamer aan de achterzijde is voorzien van 2 vaste kasten, een wastafel en een dakkapel. De 2e slaapkamer aan de achterzijde is voorzien van een wastafel en bergruimte. Aan de voorzijde zijn de 3e en 4e slaapkamer gesitueerd, ook weer met vaste kasten. De 5e slaapkamer is aan de zuidzijde en heeft een dakopbouw en 3 vaste kasten. De badkamer is voorzien van een ligbad, douche, wc en wastafel. Vaste trap naar …..

Tweede etage: Overloop, nog naar wens in te delen zolderruimte met zicht op de onbeschoten rieten kap en fraaie kapconstructie. Hier zijn gezien de maatvoering twee extra slaapkamers, een zolderberging en een badkamer te realiseren.

Bijgebouw van Heerenweg 1 Heiloo: Traditioneel gebouwd met rieten kap in de stijl van de hoofdbebouwing. Recent is er een carport geplaatst die te bereiken is via een lange oprit waar eveneens volop parkeergelegenheid op eigen terrein aanwezig is.

Tuin: De prachtige riante bostuin rondom de woning, die voor 2/3 gecultiveerd is, zorgt door haar doordacht ontwerp voor optimale privacy en biedt tot in de late avonduren zon op het terras. Het terras met veranda biedt u tevens fraai zicht op de tuin. De royale vijver met brug en de boompartijen rondom de tuin zijn kenmerkend voor dit perceel.