Buurtinformatie wonen in Bergen Kennemerland

Droomhuis vinden – wonen in Bergen?

Bergen is een dorp en gemeente in Kennemerland, een bekende regio in Noord Holland. De gemeente telt 29.904 inwoners (bron: CBS 31 mei 2018) en heeft een oppervlakte van 119,85 km2. De plaats Bergen bestaat onder meer uit Bergen-Binnen en Bergen-aan-Zee. Het is een echt groene gemeente met veel bos, duinen en strand. Ten noorden van het dorp Bergen liggen de Schoorlse Duinen, die in het zuiden aansluiten op het Noord-Hollands Duinreservaat. Dit uitgestrekte en unieke natuurgebied heeft de hoogste en breedste duinen van Nederland. Op sommige plaatsen zijn de duinen wel 5 kilometer breed.

Bergen-Binnen biedt een rustige woonomgeving met geschiedenis, musea en monumenten. Mooie vaak ook architectonische panden en ruim opgezette woningen. Bergen-aan-Zee is meer een toeristische trekpleister met zijn strand, horeca en recreatiemogelijkheden.
Het dorp is niet te klein, maar zeker niet te groot. Toch heeft het geen dorpse mentaliteit. Het heeft stijl, een dorpskern met een aantal restaurantjes, cafés en terrasjes. Er zijn genoeg scholen en winkels. Om uitgebreid te winkelen is Alkmaar, een van de leukste winkelsteden, vlakbij (fietsafstand).

Voor meer informatie klik hier door naar onze website.