Boomhut achtertuin jongensdroom

Boomhut achtertuin jongensdroom

Mijn herinneringen gaan terug naar mijn jeugd waar ik samen met Opa verwoede pogingen deed om mijn eigen versie van een boomhut achtertuin jongensdroom probeerde te verwezenlijken. Hoe ik er ook op los timmerde, waterdicht heb ik ‘m nooit gekregen. En hier heel onverwacht, verscholen tegen de duinen aan, lijkt een jongensdroom uit te komen. In de tuin bereikbaar via een bospad, torent hij hoog boven het huis aan de Lonbar Petrilaan 18 te Overveen uit: “Een heuse romantische boomhut”.

Binnen is het goed toeven en brand er zelfs knus een open haard. Vanuit deze prachtige plek zie ik een groepje herten in het duister verdwijnen. Nu is “Villa Elangeni” in meerdere opzichten een zeer bijzonder huis. Een huis met een ziel. De villa is een ontwerp van de architect Ch.Bartels en een zeer fraai voorbeeld van de latere, strakke Amsterdamse School stijl. Vanwege de loepzuivere architectuur, de fraaie detaillering en de samenhang van het ontwerp is “Villa Elangeni” aangewezen als gemeentelijk monument mét een zeer aantrekkelijk EPA-label. Een fantastisch, sfeervol familiehuis met een verassing in de tuin.

Bekijk voor het aanbod onze aanbod pagina.

Bewaren